Sari direct la conținut

Zborul Londra-Singapore lovit de turbulențe: 22 de pasageri sunt în spital cu traumatisme la măduva spinării, 6 au leziuni cerebrale

HotNews.ro
Date despre răniții din zborul Singapore Airlines, date de un director de spital din Bangkok, Foto: Sakchai Lalit / AP / Profimedia
Date despre răniții din zborul Singapore Airlines, date de un director de spital din Bangkok, Foto: Sakchai Lalit / AP / Profimedia

Douăzeci de persoane care se aflau la bordul zborului Singapore Airlines care a suferit turbulențe extreme și a aterizat marți de urgență la Bangkok rămân la terapie intensivă, a declarat joi un oficial al spitalului, potrivit Reuters.

„Cei aflați la terapie intensivă sunt cei care au nevoie de o atenție sporită”, a declarat presei Adinun Kittiratanapaibool, directorul spitalului Samitivej Srinakarin din Bangkok, referindu-se la unitatea de terapie intensivă a unității medicale.

În prezent nu există situații care să pună în pericol viața pacienților, a spus oficialul unității spitalicești.

Dintre cele 40 de persoane din zbor care se află încă sub tratament, 22 de pacienți au traumatisme ale măduvei spinării și șase au leziuni cerebrale și craniene, a precizat el.

Adinun spusese că 41 de persoane se aflau încă sub tratament, dar ulterior a precizat că o persoană a fost externată. Zece cetățeni britanici, nouă australieni, șapte malaysieni și patru filipinezi se aflau printre cele 41 de persoane, potrivit unei prezentări făcute de acesta.

Directorul spitalului thailandez nu a precizat câți dintre cei aflați sub tratament erau pasageri în avionul lovit de turbulențe și câți membri ai echipajului.

Un pasager a murit și zeci de persoane au fost rănite după ce zborul SQ321 al Singapore Airlines s-a confruntat luni seară cu ceea ce compania aeriană a descris ca fiind turbulențe bruște și extreme în timp ce survola Myanmar.

Avionul a aterizat de urgență pe un aeroport din Bangkok, Thailanda, unde a fost așteptat de zeci de ambulanțe și medici gata să acorde asistență medicală pasagerilor prezenți la bord. Peste 140 de pasageri și membri ai echipajului din zbor au ajuns până la urmă miercuri în Singapore.

Un pasager a povestit ce s-a întâmplat

Cu aproximativ trei ore înainte ca avionul care plecase de la Londra să ajungă la Singapore, studentul malaezian Dzafran Azmir a simțit cu neliniște cum avionul Boeing 777-300R s-a înclinat și a început să se zgâlțâie.

Tânărul de 28 de ani s-a așezat mai bine și a verificat dacă are centura de siguranță pusă. O avea. Mulți dintre ceilalți pasageri nu au făcut-o, a spus el.

„Deodată s-a produs cădere în gol foarte puternică, așa că toți cei așezați și care nu purtau centura de siguranță au fost aruncați imediat în tavan, unii oameni s-au lovit cu capul de spațiile de depozitare a bagajelor de deasupra, îndoindu-le, au lovit zone unde sunt luminile și măștile de oxigen și au trecut prin ele”, a declarat Azmir pentru Reuters.

„Oamenii au căzut la pământ, telefonul mi-a zburat din mână și s-a dus la câteva culoare mai încolo în lateral, pantofii oamenilor au zburat în jur”, a adăugat el.

„Echipajul și oamenii care se aflau în toalete au fost cei mai grav răniți pentru că am descoperit oameni care nu se puteau ridica. Au fost multe răni la nivelul coloanei vertebrale și la cap”, a spus Azmir.

Căpitanul a informat pasagerii că vor efectua o aterizare de urgență în capitala Thailandei, Bangkok.

Odată ce avionul a aterizat, asistente și salvatori au venit pentru a verifica răniții, a spus Azmir. „Nu cred că au anticipat cât de rău a fost”, a spus el.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro