Sari direct la conținut

VIDEO Implantul spinal ajuta trei bărbați paralizați să meargă din nou

HotNews.ro

Trei bărbați paralizați, cărora li s-a spus că își vor petrece restul vieții într-un scaun cu rotile, vor putea să meargă din nou grație medicilor din Elveția, potrivitBBC.

Totul a fost posibil datorită unui dispozitiv electric introdus în jurul coloanei vertebrale care a amplificat semnalele transmise de la creier până la picioare și a ajutat nervii deteriorați din măduva spinării să se regenereze.

Primul pacient a fost bărbatul elvețian David M’zee, un fost sportiv în vârstă de 30 de ani, care a suferit o fractură severă a coloanei vertebrale cu șapte ani în urmă. Deși medicul i-a spus că nu va mai merge niciodată, datorită unui implant electric dezvoltat de o echipă de la École Polytechnique Fédérale de Lausanne (EPFL), el poate merge mai mult de o jumătate de mile cu implantul pornit.

Cercetătorii speră că această descoperire va permite unor persoane paralizate să-și recapete capacitatea de a face mişcările fireşti de zi cu zi, având astfel șansa unei vieți independente. Ei intenționează să înceapă cercetări mai ample în Europa și SUA în următorii trei ani.

Dacă testele vor da rezultate bune, sistemul ar putea deveni disponibil la scară mai largă.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro