Sari direct la conținut

Primăria Sectorului 6 va concesiona organizarea târgului de Crăciun din Parcul Drumul Taberei pe 4 ani

HotNews.ro

Primăria Sectorului 6 va concesiona organizarea târgului de Crăciun din Parcul Drumul Taberei pe 4 ani, potrivit unui proiect de hotărâre adoptat luni de Consiliul Local. Firma/asocierea care va presta acest serviciu va fi aleasă prin „selecție de oferte”. Anul trecut, târgul a fost organizat de firmele care organizează Untold, în baza unei cereri de ocupare a cuvei lacului, aprobate de administrația locală.

Firma care va organiza târgul va plăti o redevență Primăriei și taxa de ocupare a domeniului public.

Primarul Ciprian Ciucu spune că prin concesionarea serviciului de organizare a târgului va face economie la bugetul local.

  • „Pentru următorii ani vom întări regula că NU mai băgăm bani publici în târgurile de Crăciun, ci ADUCEM bani la buget. De obicei, primăriile bagă milioane în astfel de evenimente și recuperează cca. 25 și 35%. Restul sunt pierderi. Pierderi de milioane.
  • Am mai întâlnit această practică la Cluj, iar pentru București este o premieră. Operatorii economici vor participa la o licitație, vor plăti taxa de ocupare a domeniului public, vor plăti o redevență, vor asuma investițiile integral, vor asuma riscul, vor asuma eventualele lucruri care se vor strica, vor lăsa o garanție de bună execuție, (conform contractului vor plăti tot ce se strică) și vor asuma și profitul pe care vor reuși să-l facă după ce vor garanta niste standarde cu adevarat superioare (anumite căsuțe, brad, parinoar, roata, scenă, artiști, promo, un anumit tip de vendori, totul atent reglementat)!
  • Întotdeauna am fost de acord cu faptul că, dacă sunt entități private care pot face mai bine și mai eficient economic unele lucruri, trebuie să apelăm la piață”, a explicat Ciucu după aprobarea proiectului de hotărâre.

În nota de fundamentare a proiectului de hotărâre se arată că se va merge pe selecție de oferte deoarece legea asta specifică. Membrii comisiei de evaluare a ofertelor vor fi numiți de primarul Ciprian Ciucu.

„În urma studiului de fundamentare, este prezentată analiza economico-financiară în urma căreia reiese faptul că Cifra de Afaceri realizată de către concesionar pe o perioada de 4 ani, este estimată la o valoare de 16.117.724,36 lei. Având în vedere faptul că Cifra de Afaceri nu depășește pragul impus de Legea nr. 100/2016 și H.G 867/201, în valoare de 23.227.215 lei, propunem spre dezbatere și aprobare procedura de încheiere a unui contract de concesiune prin procedura ”selecție de oferte” pentru organizarea evenimentului ”West Side Christmas Market” desfășurat în Parcul drumul Taberei din Sectorul 6”, se arată în nota de fundamentare semnată de primarul Ciprian Ciucu.

Târgul „West Side Christmas Market ” va fi organizat în următorii 4 ani în următoarele perioade:

  • West Side Christmas Market 2023 = perioada: 10.11 – 27.12.2023 – 47 zile
  • West Side Christmas Market 2024 = perioada: 15.11 – 27.12.2024 – 42 zile
  • West Side Christmas Market 2025 = perioada: 14.11 – 28.12.2025 – 44 zile
  • West Side Christmas Market 2026 = perioada: 13.11 – 27.12.2026 – 44 zile.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro