Sari direct la conținut

Primăria Capitalei a semnat contractul pentru înlocuirea scărilor rulante de la Universitate / Acestea nu funcționează de aproape un an

HotNews.ro

Primăria Capitalei, prin Administrația Străzilor, a semnat contractul pentru înlocuirea scărilor rulante de la Universitate, a anunțat primarul general, Nicușor Dan. Acestea vor fi montate în 2024. Scările rulante din pasajul de la Universitate nu funcționează de aproape 1 an și au avut probleme de când au fost instalate, în 2008.

„Scările rulante din pasajul pietonal de la Universitate vor fi curând funcționale. Administrația Străzilor București a semnat contractul prin care achiziționează opt scări rulante noi, câte două pentru fiecare punct de acces din Piața Universității. Acestea vor fi instalate în cursul anului 2024. Încă din 2008, de la modernizarea Pasajului Universității, scările au avut probleme tehnice, fiind funcționale una sau două dintre ele de-a lungul timpului, prin urmare este necesară schimbarea acestora”, a scris Nicușor Dan pe pagina de Facebook.

De la începutul anului, scările rulante din Pasajul de la Universitate nu au mers aproape deloc.

Primăria Capitalei, prin Administrația Străzilor, a lansat pe 1 iulie licitația pentru achiziția noilor scări rulante. Valoarea estimată a contractului este de 3.512.605 lei, iar termenul pentru depunerea ofertelor a fost 3 august.

Obiectul contractului este achiziționarea a 8 bucăți scări rulante, inclusiv demontare și montare echipament, distribuite astfel: acces Teatrul Național – două bucăți; acces Spitalul Colțea – două bucăți; acces Universitate – două bucăți; acces Muzeul Universității – două bucăți. Durata contractului: 12 luni”, se arată în sistemul electronic de achiziții publice.

Licitația a fost câștigată de Schindler România, valoarea contractului fiind de 3,3 milioane lei cu TVA inclus. Durata de execuție este12 luni, fiind inclusă proiectarea și avizarea.

Scările rulante de la Universitate au fost puse în 2008, când Primăria Capitalei a modernizat întreg pasajul pietonal subteran. Lucrările de renovare ale pasajului au costat 18.866.149 lei, iar pentru scări s-au platit 249.058,71 lei fără TVA, potrivit datelor comunicate de Primăria Capitalei la vremea respectivă. Acestea au fost în garanție timp de patru ani, până în 2012, dar de atunci tot se strică. Uneori nu au funcționat luni întregi deoarece municipalitatea nu mai avea contracte pentru mentenanță. Alteori, imediat ce au fost reparate s-au stricat din nou.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro