Sari direct la conținut

O companie aviatică prezentă puternic și în România anunță prețuri mai mici decât cele prevăzute peste vară. Tocmai a raportat un profit de 2 miliarde de euro

HotNews.ro
Aeronava Ryanair, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro
Aeronava Ryanair, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Compania irlandeză Ryanair a raportat un profit anual record de 1,9 miliarde de euro (1,6 miliarde de lire sterline) și anunță că tarifele de vară vor fi mai mici decât se așteptau anterior, scrie ziarul britanic The Guardian. Ele vor în creștere însă față de vara trecută.

Profitul după impozitare a crescut cu mai mult de o treime în anul care s-a încheiat la sfârșitul lunii martie, comparativ cu anul precedent, în condițiile în care numărul de pasageri a crescut cu 9%, ajungând la 184 de milioane, cu 23% peste nivelul atins înainte de pandemie.

Compania listată la Dublin a declarat că se așteaptă să transporte până la 200 de milioane de pasageri în actualul exercițiu financiar, dar a adăugat că prețurile pe care le-ar putea percepe au fost mai mici decât se aștepta în ultimele săptămâni.

Ryanair a declarat că se aștepta ca prețurile să fie „stabile sau cu un avans modest față de vara trecută”, dar notează că „prețurile recente (din piață, n.red.) sunt mai puțin mici decât ne așteptam”, ceea ce a determinat-o să ofere tarife mai mici pentru a atrage clienții.

Datorită numărului tot mai mare de pasageri, Ryanair a devenit a doua cea mai mare companie aeriană din lume după valoarea de piață, dar și unul dintre cei mai mari poluatori din UE.

Compania aeriană susține că achiziția de noi aeronave o va ajuta să își îmbunătățească eficiența combustibilului. Acest lucru ar putea reduce emisiile de dioxid de carbon pentru fiecare pasager, deși se așteaptă ca emisiile totale ale industriei aeriene să crească aproximativ în același ritm cu numărul de pasageri.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro