Sari direct la conținut

Luna de concediu medical are 499 de zile la Primăria Timișoara. Dominic Fritz: Am fost avertizat că e o practică sistemică, ce nu poate fi oprită

HotNews.ro
Luna de concediu medical are 499 de zile la Primăria Timișoara. Dominic Fritz: Am fost avertizat că e o practică sistemică, ce nu poate fi oprită

​În Primăria Timișoara, în acest an au existat 750 de concedii medicale, cu 225 mai multe față de aceeași perioadă a anului trecut, de care au beneficiat aproape 600 de angajați, fiind acordate, în total, 3.996 de zile de concediu medical, potrivit primarului Dominic Fritz. El a anunțat marți că a cerut Casei Județene de Asigurări de Sănătate să verifice documentele în baza cărora medicii au acordat concediile medicale.

Potrivit primarului Dominic Fritz, în perioada ianuarie-august 2021, în Primăria Timișoara au fost 750 de concedii medicale, cu 225 mai multe față de aceeași perioadă a anului trecut, de care au beneficiat 594 angajați, față de 428 în 2020, totalizând 3.996 de zile.

  • „Este adevărat că aceste concedii se înscriu în limitele legale și că suntem în pandemie.
  • Există în Primărie oameni care muncesc, împing lucrurile înainte, și unii dintre ei au avut probleme de sănătate reale. Dar și angajați care, atunci când primesc o sarcină, își iau un medical. Iar noua organigramă a avut un impact major asupra stării de sănătate a unor foști șefi de direcții, care o țin, de atunci, din <> în <>.
  • Aceasta este o modalitate de a bloca activitatea în unele compartimente și nu este acceptabil să abuzezi de un drept individual legal prejudiciind interesul public”, a transmis, marți, primarul Timișoarei.

El spune că a cerut Casei Județeană de Asigurări de Sănătate să facă un control de fond, cu cooptarea reprezentanților Ministerului Sănătății și ai Casei Naționale.

  • „Actele normative dau dreptul Casei să verifice, în amănunțime, documentele în baza cărora medicii au acordat concediile medicale și să coroboreze datele din aceste documente, iar pentru ultimele 2 luni să verifice existența planurilor de urmărire a evoluției bolii. De asemenea, în cazul unor nereguli are dreptul să sesizeze Colegiul Medicilor.
  • Am fost avertizat că e o practică sistemică, ce nu poate fi oprită, o cutumă în administrația publică. Eu nu mă voi preface că e normal și acceptabil”, adaugă Dominic Fritz.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro