Sari direct la conținut

LIVE Război în Ucraina – ziua 825: Zelenski a semnat la Bruxelles un pact de securitate cu Belgia, care va furniza 30 de F-16 / Incendiu masiv în orașul Lugansk, atacat de două ori azi-noapte / Ucraina creează unități de luptă doar din foști deținuți

HotNews.ro
LIVE Război în Ucraina – ziua 825: Zelenski a semnat la Bruxelles un pact de securitate cu Belgia, care va furniza 30 de F-16 / Incendiu masiv în orașul Lugansk, atacat de două ori azi-noapte / Ucraina creează unități de luptă doar din foști deținuți
AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Volodimir Zelenski vizitează marți Belgia și va semna un pact de securitate cu premierul Alexander De Croo, a anunțat guvernul belgian, în contextul în care președintele ucrainean încearcă să obțină mai mult ajutor militar din partea aliaților săi occidentali, în timp ce trupele sale se luptă să țină în loc forțele rusești. Vizita vine după ce, luni, el a vizitat Spania, care i-a promis un sprijin militar în valoare de 1 miliard de euro în acest an, în cadrul unui pact de securitate semnat de Zelenski și premierul spaniol Pedro Sanchez, transmite Reuters. Ucraina a semnat o serie de astfel de acorduri cu partenerii săi occidentali, care au promis asistență de securitate pe termen lung sub formă de armament și instruire pentru forțele Kievului.

Toate informațiile despre războiul din Ucraina – ziua 825 – LIVE pe HotNews.ro:

18:31

Rusia ar trebui să rămână pe poziții și să continue „operațiunea militară specială„ în Ucraina ca răspuns la fervoarea militară a Occidentului, a declarat marți purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de agenția RIA Novosti.

Pe de altă parte, Peskov a declarat că în Occident nu există o unanimitate de opinie în ceea ce privește loviturile armatei ucrainene cu arme occidentale pe teritoriul rusesc. (Reuters)

Ucraina creează unități de luptă doar din foști deținuți

18:30

Rusia este aproape de a deveni prima țară din lume care recunoaște regimul taliban din Afganistan și stabilește relații diplomatice cu drepturi depline cu acesta, a confirmat marți Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei.

Ucraina creează unități de luptă doar din foști deținuți

18:27

Ucraina va primi „foarte curând” primele avioane de luptă F-16, dar aproximativ jumătate din ajutorul militar străin de care are nevoie disperată ajunge cu întârziere, a declarat ministrul apărării de la Kiev.

Rustem Umerov, în vârstă de 42 de ani, a declarat într-un interviu pentru Reuters că Rusia a trimis mai mulți oameni și echipamente pe front.

Forțele Kievului au reușit să stabilizeze noul front din regiunea nord-estică Harkov, unde Rusia a atacat la începutul acestei luni. Dar Umerov a declarat că Moscova se pregătește pentru o nouă ofensivă.

„Obiectivul lor este de a deschide un nou front în nord pentru a începe să folosească toată forța trupelor lor, puterea de foc, împotriva noastră, își continuă obiectivul de a distruge națiunea”, a spus el.

18:26

Rusia nu are actualmente în plan să repună în funcţiune centrala nucleară de la Zaporojie, din Ucraina, a afirmat marţi directorul companiei publice nucleare ruse Rosatom, citat de agenția TASS.

Ucraina creează unități de luptă doar din foști deținuți

18:25

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat marţi că Ucraina ar trebui să organizeze alegeri prezidenţiale după expirarea mandatului de cinci ani al preşedintelui Volodimir Zelenski, relatează Reuters. Ar trebui efectuată o analiză serioasă şi profundă a problemei legitimităţii preşedintelui Ucrainei, a spus Vladimir Putin într-o conferinţă de presă susţinută după vizita sa din Uzbekistan, a relatat agenţia oficială rusă TASS.

„În ceea ce priveşte legitimitatea guvernului ucrainean, este într-adevăr necesar să se efectueze o astfel de analiză serioasă, profundă”, a spus liderul de la Kremlin. Putin a declarat marţi că singura autoritate legitimă din Ucraina este acum parlamentul şi că şeful acestuia ar trebui să primească puterea.

INTERVIURILE HotNews.ro