Sari direct la conținut

Gabriela Firea cere demisia ministrului Mediului și îl acuză că induce panica în populație / Primarul a prezentat un buletin de pe 31 decembrie care arată calitatea ”excelentă” a aerului

HotNews.ro
Gabriela Firea cere demisia ministrului Mediului și îl acuză că
induce panica în populație / Primarul a prezentat un buletin de
 pe 31 decembrie care arată calitatea ”excelentă” a aerului

Primarul Gabriela Firea cere demisia ministrului Mediului, Costel Alexe, acuzând că acesta este incompetent și a indus panica în populație după ce a făcut recomandarea ca bucureștenii să poarte măști pentru a se proteja de poluare. Primarul Gabriela Firea a prezentat pe pagina de Facebook un raport de pe 31 decembrie 2019 în care se arată că este excelentă calitatea aerului din București. Numai că pe 31 decembrie Bucureștiul era aproape gol, oamenii fiind plecați în vacanță.

”În serviciul cui este ministrul PNL al mediului când minte că în București oamenii trebuie să poarte masca de protecție și că se respiră otravă!? Domnule minitru, dați-va demisia pentru acest atentat la siguranța cetățenilor! În marile aglomerări urbane din țară există poluare, sunt anumite ore și zile în care se depășesc valorile admise – e o realitate pentru care avem toți o răspundere, și guvernul, și autoritățile locale. Dar a exagera abuziv, a induce panică în populație, și a introduce acest subiect în bătălia politică este foarte grav, nu doar imoral. Aveți mai jos capturi de pe site-urile agențiilor de mediu din București, Cluj, Iași, Brașov, la final de an. (Agențiile de mediu sunt în subordinea Ministerului Mediului. Nu a primăriilor!). O palmă pe obrazul gros al unui ministru incompetent!”, a scris Firea pe pagină de Facebook.

Primarul General spune că dacă România va plăti sancțiuni din partea Comisiei Europene pentru poluare, acestea vor fi pentru perioada 2010 – 2014, când aceasta nu era primar.

”Șoc total! Nu Firea era primar atunci! Iar în ultimii trei ani am luat măsuri anti-poluare cât alții în 30. I le voi dovedi mâine și Domnului Ministru – Otravă, dacă va binevoi să vină la întâlnirea solicitată”, a mai scris Firea.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro