Sari direct la conținut

Edmond Niculușcă a demisionat din funcția de director adjunct al Administrației pentru Consolidări din Primăria Capitalei

HotNews.ro
Edmond Niculușcă a demisionat din funcția de director adjunct al
Administrației pentru Consolidări din Primăria Capitalei

Edmond Niculușcă a demisionat marți din funcția de Director adjunct al Administrației pentru Consolidări din Primăria Capitalei și din funcția de consilier al primarului general Nicușor Dan. ”Am decis că munca mea pentru București trebuie să continue dintr-un alt context”, a scris acesta pe pagina de Facebook.

”Am proiecte ample pe care vreau să le dezvolt pentru București. Îmi doresc să fiu mult mai util orașului pe care îl iubesc decât îmi permit să fiu azi. Experiența în administrație mă convinge că e nevoie de o reformă structurală, că AMCCRS trebuie desființată și reînființată pe baze noi dacă vrem să avem rezultate notabile în domeniul reducerii riscului seismic. E nevoie de mult mai mulți arhitecți și ingineri, nu de funcționari publici, e nevoie de oameni cu viziune și comunicatori publici de excepție: pe unii am reușit să-i conving să intre în administrație. Pe alții, sistemul i-a respins. Îi mulțumesc primarului Nicușor Dan pentru încredere”, a scris Edmond Niculușcă pe pagina de Facebook.

Edmond Niculușcă a fost printre primii care s-au alăturat echipei lui Nicușor Dan după ce a câștigat alegerile din septembrie 2020.

Edmond Niculușcă a fost directorul și fondatorul asociației ARCEN, un ONG dedicat salvării patrimoniului construit din Capitală. Acesta a fondat ARCEN la 16 ani și a strâns bani pentru restaurarea și consolidarea clădirii Școlii Centrale, unde învăța.

A devenit cunoscut bucureștenilor după proiectul ”Cu bastonul prin București”, în cadrul căruia organiza trasee culturale prin Bucureștiul vechi, cu sute de participanți.

Ultimul, și poate cel mai spectaculos proiect al asociației, este inventarierea zonelor protejate din București, în condițiile în care Primăria Capitalei nu făcea nimic, pentru a avea o imagine reală asupra patrimoniului construit.

Edmond Niculușcă a fost și consilier persoanal al ministrului Culturii, Vald Alexandrescu, în 2016.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro