Sari direct la conținut

Cât a plătit Primăria Capitalei pentru organizarea Festivalului internațional de folclor de pe Kiseleff

HotNews.ro

Primăria Capitalei a plătit pentru organizarea Festivalului internațional de folclor „Muzici și Tradiții în București”, care a avut loc în perioada 17-18 iunie, circa 2,2 milioane lei, potrivit informațiilor transmise de municipalitate la solicitarea HotNews.ro.

Pe ce a cheltuit municipalitatea banii? O parte din bani s-au dus pentru serviciile artistice, alta pentru organizare.

  • „CREART a achiziționat servicii de pază materiale/echipamente și securizare eveniment, servicii de asistență medicală (ambulanțe și personal de specialitate – medici), servicii de prevenire și stingere incendii (autospecială și personal pentru primă intervenție), prezent pe toată durata de desfășurare a evenimentului, precum și realizarea exercițiului de evacuare cu personalul implicat în organizare, servicii de sănătate și securitate în muncă.
  • Pentru întreținerea zonei de eveniment precum și pentru readucerea la starea inițială a suprafeței de desfășurare, CREART a asigurat servicii de curățenie și colectare deșeuri.
  • Pentru a integra zona de meșteșuguri și târg tradițional în spațiul destinat evenimentului, CREART a asigurat servicii de amenajare cu bunuri existente în dotarea proprie respectiv, cele 82 căsuțe și 16 căruțe, în care au desfășurat activități meșteșugari din toate zonele țării și închirierea a 2 pergole pentru crearea unor zone de relaxare, oferind publicului posibilitatea de a se bucura de zona gastronomică tradițională”, se arată în răspuns.

De asemenea, au fost achiziționate servicii de colectare și eliminare ape reziduale rezultate în urma activităților desfășurate de către comercianți în zona gastronomică.

„Pentru susținerea programului artistic, CREART a asigurat elemente de scenotehnică ținând seama de numărul de artiști invitați (peste 750 de persoane), scena asigurată putând acomoda în siguranță, ansambluri și orchestre având peste 35 de membri şi fiind dotată conform necesităţilor. Totodată, au fost achiziționate în regim de închiriere, containere sanitare, corturi pentru amenajarea zonei de backstage, inclusiv garduri pentru delimitarea acesteia și realizarea culoarelor de urgență conform prevederilor legale”, se mai arată în răspuns.

Programul Festivalului Internațional de Folclor „Muzici și Tradiții în București” a cuprins:

  • Târg și demonstrații de meșteșug: 98 de elemente butaforice frumos decorate (16 căruțe și 82 căsuțe) care au pus în valoare tradițiile din toate colțurile țării.
  • Zonă gastronomică tradițională – Hanul Bucureștiului.
  • Program artistic susținut de peste 750 de artişti: vedete de muzică populară, ansambluri și orchestre cu istorie în valorificarea folclorului național, reprezentative pentru toate regiunile țării, ansambluri profesioniste din Serbia, Turcia și Bulgaria, minorități și comunități naționale (germană, aromână, ucraineană, greacă, bulgară, slovacă, turco-tătară, romă, sârbă și ruși – lipoveni).
  • Activități pentru copii – ateliere inspirate din arta populară românească și spectacole de teatru.

Festivalul Internațional de Folclor „Muzici și Tradiții în București” a ajuns la ediția a XIV, anul acesta având peste 60.000 de vizitatori, potrivit datelor transmise de municipalitate.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro