Sari direct la conținut

Consumul de Omega 3 poate scadea cu 10% riscul mortalitatii cardiace

HotNews.ro

Consumul de acizi grasi Omega 3 prezenti in cantitati mari in anumite specii de pesti precum somon, sardine sau ansoa, poate reduce riscul de atac de cord cu 10%, arata o vasta cercetare publicata luni intr-o revista americana.

Studiu epidemiologic bazat pe teste de sange extinse pentru a stabili corelatia dintre omega-3 si frecventa infarctului miocardic, a inclus 45 637 de participanti. Din acest grup 7 973 au avut un prim atac de cord, in urma caruia 2 781 au murit, precizeaza autorii in revista medicala JAMA Internal Medicine.

„Aceste rezultate desprinse in urma a numeroase studii ofera imaginea cea mai completa de pana acum a efectului preventiv al Omega-3 impotriva bolilor cardiovasculare”, a declarat Liana Del Gobbo, un cercetator la Facultatea de Medicina a Universitatii Stanford din California, unul dintre co-autori.

„Rezultatele studiilor au fost similare, indiferent de varsta, sex, rasa, prezenta sau absenta diabetului zaharat, utilizarea de aspirina sau tratament impotriva colesterolului”, spune ea.

„Rezultatele noastre intaresc importanta consumului de peste si de Omega-3 ca parte a unei diete sanatoase”, a spus dr Dariush Mozaffarian, decan al Facultatii de Stiinte si Nutritie de la Universitatea Tufts din Boston, care a condus studiul.

Pe langa bogatia in Omega 3, pestele furnizeaza proteine specifice, vitamina D, seleniu si alte minerale, spun cercetatorii.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro