Sari direct la conținut

Clotilde Armand: Drumul prin Pădurea Băneasa trebuie să rămână forestier / Susțin accesul pentru rezidenți până la construirea unor noi căi de acces

HotNews.ro

Drumul prin Pădurea Băneasa trebuie să rămână forestier, a scris, luni, primarul Clotilde Armand pe pagina de Facebook. Primarul spune că susține accesul spre cartierul Greenfield pe acest drum, prin pădure, doar până la construirea unor noi drumuri de acces, din Șoseaua de Centură.

  • ”Un primar trebuie să găsească soluții pentru comunitate, nu împotriva ei. (…) Văd că mulți au citit reacția mea privind blocarea drumului forestier din Greenfield de către Romsilva distorsionat. În plus, unele redacții s-au grăbit să spună că vreau să asfaltez un drum prin pădure și au dat drumul imaginației despre cum distrug eu Pădurea Băneasa. Fals, oameni buni.
  • Ceea ce am declarat este că susțin accesul pe acest drum forestier pentru rezidenți până la construirea unor drumuri de acces de către dezvoltator. FOARTE IMPORTANT: Acest drum TREBUIE să rămână FORESTIER. Nu stradă, nu alee, nu altceva. Fiindcă schimbarea statutului implică o dezvoltare imobiliară care ar distruge Pădurea Băneasa. Pentru că nu putem ține captivi și ostatici 6.000 cetățeni Romsilva trebuie să lase accesul temporar pentru cei care locuiesc acolo.”, a explicat Clotilde Armand, luni, pe pagina de Facebook.

În plus, primarul spune că va propune ministrului Mediului ca Pădurea Băneasa să fie declarată arie protejată.

Reacția primarului vine după ce o postare făcută sâmbătă pe pagina de Facebook, privind accesul locuitorilor din Cartierul Greenfield, a stârnit un val de reacții negative. Mai exact, Romsilva a închis drumul forestier, iar primarul a cerut redeschiderea lui.

”Înțeleg că astăzi poliția română și Romsilva au decis să închidă drumul locuitorilor din Greenfield. O măsură luată (posibil politic) înaintea începerii școlii. Să fie foarte clar, Primăria Sectorului 1 va face tot ce este posibil pentru a susține accesul locuitorilor în complexul Greenfield. Măsura blocării acestui drum este una greșită și solicit reprezentanților Romsilva să deblocheze urgent drumul”, a scris Clotilde Armand sâmbătă pe pagina de Facebook.

Clotilde Armand a transmis luni și ce a făcut Primăria Sectorului 1 pentru locuitorii cartierului Greenfield:

  • Primăria Sectorului 1 va construi pe Aleea Teișani primele unități de învățământ publice din acest cartier. Este vorba de un centru educațional complet – școală, grădiniță, sală de sport, bibliotecă, ateliere de arte/muzică, alei pietonale, spații verzi, spații de joacă, locuri de parcare și tot ce este necesar pentru un centru educațional ultramodern.
  • Construcțiile care fac obiectul proiectului se vor ridica în partea de nord a Bucureștiului între Pădurea Băneasa, Pădurea Tunari și Aleea Teișani pe un teren donat Consiliului General al Municipiului București și transmis în administrare Sectorului 1 al Municipiului București. Suprafața terenului este de 9.620 mp.
  • 150 de preșcolari și 390 de elevi vor învăța în noile unități de învățământ.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro