Sari direct la conținut

China pare să confirme afirmațiie făcute de He Jiankui cu privire la modificarea genetică a altor doi embrioni care au rezultat într-o sarcină

HotNews.ro

Autoritățile din China par să fi confirmat afirmațiile nepublicate ale omului de știință He Jiankui conform cărora experimentele sale s-au concretizat într-o a doua sarcină. Autoritățile susțin că Jiankui va suferi consecințele legale ale acțiunilor sale, informează Associated Press .

Agenția oficială de știri din China, Xinhua, a publicat luni un material prin care confirmă că investigatorii din provincia Guangdong au stabilit că omul de știință He Jiankui a încălcat normele de cercetare deoarece își dorea să devină faimos. Raportul spune că acesta a acționat pe cont propriu și că va fi pedepsit pentru orice încălcare a legii, deși nu este precizat care legi au fost încălcate.

Raportul prezentat de jurnaliștii de la Xinhua precizează că gemenii și mama purtătoare a celei de-a doua sarcini vor rămâne sub observație medicală și se vor bucura de vizite frecvente din partea responsabililor guvernamentali pentru sănătate.

,,Suna ca și cum au confirmat existența bebelușilor”, a declarat Kiran Musunuru, editor al unei publicații academice în domeniu geneticii de la Universitatea din Pennsylvania.

Având în vedere neresăectarea metodologiei academice, munca lui He nu va putea fi publicată în revistele de specialitate, însă ,,informația trebuie făcută disponibilă pentru a putea știi cu exactitate ce a fost făcut”, a adăugat Musunuru. ,,Ar trebui pur și simplu pusă pe internet”.

He nu a putut fi contactat pentru comentarii. Este neclar câți embrioni modificați genetic au rezultat din experimentele lui He și ce se va întâmpla cu aceștia.

,,Acest comportament încalcă serios normele etice de integritate academică în cercetare, reprezintă o încălcare gravă a legilor naționale și creează o influență periculoasă acasă și în străinătate”, mai este precizat în raportul investigatorilor.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro