Sari direct la conținut

Avarie la CET SUD, care alimentează cu apă caldă o mare parte din blocurile din Sectoarele 2,3 și 4

HotNews.ro

CET SUD, una dintre cele mai importante electrocentrale din București, care alimentează cu agent termic o bună parte din Sectoarele 3 și 4, a fost oprit în această după-amiază din cauza unui scurtcircuit la stația de tratare a apei, anunță ELCEN. Vor fi afectați bucureștenii din cele 3 sectoare, care în următoarele 24 de ore vor primi apă caldă sub parametri.

  • „Miercuri, 3 mai, ora 15:14, a intervenit un scurtcircuit pe alimentarea cu tensiune electrică a stației de tratare a apei din cadrul CET București Sud, fapt ce a condus la imposibilitatea tratării apei și, implicit, a funcționării centralei.
  • Facem toate eforturile pentru a reveni cât mai repede la schema normală de funcționare. Revenirea se va face progresiv.
  • Estimăm că în această seară, CET București Sud va livra agent termic la o temperatură redusă față de comanda Termoenergetica, urmând ca în cursul zilei de mâine să se revină la parametrii de funcționare corespunzători”, a anunțat ELCEN.

Contactat de HotNews.ro, Adian Tudora, director general ELCEN, a declarat că centrala deservește o bună parte din Sectoarele 2,3 și 4, dar avaria nu este una majoră.

„În seara asta va fi apă caldă, dar nu la parametri corespunzători în Sectoarele 2,3 și 4, în anumite zone. În această seară vom porni un cazan de apă fierbinte pentru a putea livra apă caldă. Mâine, după-amiază, estimez că vom reveni la normal”, a explicat Tudora.

Pentru că în urmă cu câteva săptămâni s-a trecut la programul de vară, agentul termic se livrează doar din CET Sud și CET Vest, CET Progresu fiind oprit, pentru lucrări de întreținere, iar CET Grozăvești este trecut în rezervă, dar și chiar dacă ar fi pornit, nu ar putea acoperi sectoarele efectate.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro