Sari direct la conținut

Avalansa de proiecte pentru investitii mari – de 20 de ori mai multi bani solicitati decat sumele disponibile

EurActiv.ro

Investitiile in exploatatii agricole precum si investitiile in echipamente si tehnologie sunt componentele cu cel mai mare succes la intreprinzatori, dintre cele lansate pana in prezent, in cadrul programelor cu fonduri europene postaderare. Programul destinat mediului rural este singurul care si-a anuntat, pana in prezent, „castigatorii”. Beneficiarii contactati de EurActiv.ro au declarat ca au apelat fara probleme la credite bancare pentru asigurarea contributiei proprii.

Intreprinzatorii de talie medie si mare au avut, pana in prezent, cinci posibilitati de a obtine fonduri europene pentru investitii. Doua, prin intermediul Programului National de Dezvoltare Rurala si alte trei prin intermediul Programului Operational „Cresterea Competitivitatii Economice”.

Cifrele disponibile la data publicarii materialului arata ca, la componenta de „investitii mari” al IMM, tangibile si intangibile, valoarea proiectelor depuse este de 20 de ori mai mare decat suma maxima alocata anului 2008. Cu alte cuvinte, din 723 de proiecte depuse numai aproximativ 35 pot primi efectiv finantare in acest an.

Pentru mai multe informatii, click aici.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro