Sari direct la conținut

Articol test poză externă

HotNews.ro

Statisticile INS arată că, în anul 2023, numărul turiştilor români cazaţi în România a reprezentat 84,6% din total, iar creșterea față de 2022 a fost de 8%. În același timp, numărul străinilor sosiți în România a crescut cu 26,5 %.

Ce relevanță au aceste cifre pentru turismul rural românesc? Am încercat să aflăm de la oameni din domeniu dacă lucrurile merg bine pentru acest segment important din turismul românesc sau, dimpotrivă, după boom-ul din pandemie, interesul pentru pensiuni a scăzut.

„Oferta este mult mai mare decât cererea”

Radu Fusea, fondatorul platformei de booking Travlocals.com, susține că turismul rural și-a dezvoltat bine serviciile, dar, în momentul de față, oferta este mai mare decât cererea, în timp ce decalajul pare într-o continuă creștere. 

Așa cum precizează antreprenorul, românii aleg zone cât mai aproape de orașele dezvoltate economic și sunt dispuși să renunțe la un peisaj spectaculos, în favoarea unui drum mai scurt. „Iau naștere noi destinații, care în urmă cu câțiva ani nu contau din punct de vedere turistic. Este un lucru oarecum normal, având în vedere că zborurile low cost leagă orașele mari de toate destinațiile europene, într-un interval de 1-3 ore”, adaugă el. 

INTERVIURILE HotNews.ro