Sari direct la conținut

Primăria Sectorului 2 anunță că a început să amendeze șoferii care parchează pe trecerile de pietoni și pe trotuare

HotNews.ro

Primăria Sectorului 2, prin Poliția Locală, amendează de marți șoferii care parchează pe trotuar, în stațiile de autobuz și pe trecerile de pietoni, a anunțat primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu. Decizia vine după ce a intrat în vigoare legea care permite Poliției Locale să cheme proprietarii mașinilor parcate ilegal pentru a declara cine a condus.

Până acum, polițiștii locali, ca să amendeze șoferii care parcau ilegal stăteau și așteptau ca aceștia să vină la mașină.

  • ”Cu ce au greșit pietonii de trebuie să șteargă praful de pe mașină ca să traverseze? De ce oamenii care urcă în autobuz trebuie să se înghesuie printre mașinile care invadează refugiul? Ce trebuie să protejăm mai mult, o mamă care își plimbă copilul în cărucior sau oglinda unei mașini cocoțate pe trotuar?
  • A intrat în vigoare legea care permite Poliției Locale să cheme proprietarii mașinilor parcate ilegal pentru a declara cine a condus. Practic această lege ne permite să identificăm șoferii care nu se gândesc la cei din jur. Și astfel să îi amendăm”, a scris primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, pe pagina de Facebook.

Acesta spune că va prioritiza trecerile de pietoni, stațiile de transport în comun, trotuarele din apropierea școlilor și spitalelor.

”Eliberarea trotuarelor e o luptă care doare pe termen scurt, dar care merită”, a mai spus Mihaiu.

Primăria Sectorului 2 va ridica mașinile parcate neregulamentar din primăvară, a declarat primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, la Interviurile HotNews.ro.

Primăria a găsit în sfârșit, după 2 ani de așteptări, un teren unde să depoziteze mașinile ridicate, pe Aleea Bistricioara, și a finalizat procedura de achiziție pentru platformele de ridicare. De operațiune se va ocupa Poliția Locală și ADP-ul.

În ceea ce privește mașinile parcate pe trotuar, primarul a declarat că în următorii 2 ani va elibera bulevardele.

Din Primăvară, pe lângă amenzi, Primăria va pune și stâlpișori ca să împiedice accesul mașinilor pe trotuar.

  • ”Marcajele și stâlpișorii erau atribuțiile Administrației Străzilor București. Din fericire, din februarie am primit și noi aceste atribuții și pentru că ne-am dorit ca să facem acest lucru la modul sistematic și consistent, am pornit o licitație care este destul de mare, de 40.000.000 lei, a fost o contestație, cu clarificări și așa mai departe și încă n-am atribuit-o.
  • Sper să o atribuim anul viitor, deci mă aștept ca din martie să avem această licitație finalizată, contractul atribuit, prin care să putem pune stâlpișori, să putem face marcaje, treceri de pietoni și așa mai departe, semne de circulație. Deci din martie o să vedem un pic de ordine, pe străzi pe care nu le refacem complet”, a declarat Mihaiu în interviul acordat HotNews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro