Sari direct la conținut

VIDEO O jurnalistă rusă a fost ridicată de mascați, după ce a fost acuzată de „justificarea terorismului”

HotNews.ro
Politie Rusia, Foto: Russian Look Ltd. / Alamy / Alamy / Profimedia
Politie Rusia, Foto: Russian Look Ltd. / Alamy / Alamy / Profimedia

Rusia a reținut-o pe jurnalista rusă Nadejda Kevorkova, cunoscută pentru munca ei în Orientul Mijlociu, a spus fiul ei, relatează Reuters.

„Mama mea a fost reținută astăzi”, a spus Vasili Polonski pe Telegram. „Mama mea nu este vinovată de nimic. Este jurnalist.”

Avocatul lui Kevorkova, Kaloi Ahilgov, a declarat că aceasta a fost reținută în cadrul unei investigații asupra terorismului din cauza unei postări despre talibani.

Ea neagă orice vinovăție, a spus Ahilgov.

Ziarul Izvestia a publicat un videoclip în care polițiștii mascați bat la usa apartamentului ei, iar apoi sunt arătați în interiorul locuinței acesteia.

Luna trecută, un alt jurnalist rus, Serghei Mingazov, a fost reținut sub suspiciunea de răspândire de „informații false” despre armata rusă.

De la începutul războiului, Rusia a devenit și mai agresivă față de vocile critice și a adoptat legi care prevăd pedepse lungi cu închisoare pentru persoanele găsite vinovate de răspândirea deliberată de „informații false” cu privire la forțele armate, dar și diferite instituții ale țării.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro