Sari direct la conținut

Funeraliile lui Raisi: Putin și-a trimis un aliat apropiat la Teheran, care a transmis un mesaj de susținere din partea Moscovei

HotNews.ro
Viaceslav Volodin, președintele Dumei de Stat a Rusiei, Foto: Icana News Agency / Zuma Press / Profimedia
Viaceslav Volodin, președintele Dumei de Stat a Rusiei, Foto: Icana News Agency / Zuma Press / Profimedia

Un aliat important al președintelui rus Vladimir Putin a participat miercuri la ceremoniile funerare desfășurate la Teheran pentru președintele Ebrahim Raisi, mort într-un accident de elicopter, și a transmis un mesaj de susținere pentru conducerea iraniană din partea liderului de la Kremlin, relatează Reuters.

Rusia și Iranul au dezvoltat relații strânse în ultimii ani, presând împotriva a ceea ce consideră a fi politica externă nocivă a Statelor Unite și într-un efort de a impune în schimb ceea ce numesc o ordine mondială multipolară mai echitabilă.

Moartea lui Ebrahim Raisi într-un accident de elicopter duminică pare să fi șocat Moscova, care și-a prezentat rapid condoleanțele și sprijinul, notează Reuters.

Vladimir Putin l-a trimis pe Viaceslav Volodin, președintele Dumei de Stat a Rusiei (camera inferioară a parlamentului) și aliat apropiat, la ceremoniile funerare ale lui Raisi, a informat Duma într-un comunicat.

Potrivit sursei citate, Volodin s-a întâlnit cu președintele iranian interimar Mohammad Mokhber și a transmis un mesaj din partea lui Putin „pentru conducerea și poporul din Iran”.

„Rusia e în doliu alături de Iran. Vom păstra amintirea luminoasă a președintelui Raisi ca un politician remarcabil, un adevărat patriot al țării sale și ca un prieten adevărat”, se arată în mesaj.

„Președintele Rusiei este convins că Republica Islamică va depăși cu stăruință toate încercările și va continua încrezătoare pe calea dezvoltării naționale durabile și a consolidării suveranității statului”, a continuat acesta.

Citește și:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro