Sari direct la conținut

Nicușor Dan a câștigat procesul cu proprietarii Cathedral Plaza

HotNews.ro

Primarul Bucureștiului, Nicușor Dan, a anunțat vineri că Tribunalul București a respins cererea de intrare în legalitate a Cathedral Plaza, după ce Primăria Capitalei a făcut recurs la decizia Tribunalului București prin care a fost suspendată dispoziția de demolare dată de primarul general, Nicușor Dan, în luna iulie anul trecut.

  • „După ce Curtea de Apel Suceava a anulat în 2010 autorizația de construire pentru Cathedral Plaza, proprietarul Millenium a solicitat în instanță obligarea Primarului Municipiului București la emiterea autorizației pentru intrarea în legalitate a clădirii. Litigiul a început în 2013 și s-a finalizat azi în primă instanță.
  • Poziția mea constantă (inclusiv personal în fața instanței) a fost de respingere a cererii de intrare în legalitate și de desființare a clădirii.
  • Dispoziția de desființare a Cathedral Plaza emisă de mine a fost suspendată de instanță tocmai pentru că exista o incertitudine cu privire la posibilitatea intrării în legalitate a clădirii. Soluția pronunțată azi de Tribunalul București schimbă datele problemei”, a scris pe Facebook Nicușor Dan.

Reprezentanţii proprietarului clădirii Cathedral Plaza au anunțat pe 3 octombrie 2022 că Tribunalul Bucureşti a dispus suspendarea Dispoziţiei nr. 1454/20.07.2022 a primarului general Nicuşor Dan, prin care se intenţiona demolarea clădirii. Totodată, aceştia spuneau atunci că au depus o plângere penală pe numele primarului Nicuşor Dan.

Arhiepiscopia Romano-Catolice de Bucureşti a transmis, la rândul său, vineri seară, precizări, cu privire la Hotărârea nr. 2728 din data de 12.05.2023 prin care Tribunalul Bucureşti a respins cererea Milllenium Building Development SRL de a intra în legalitate cu construcţia Cathedral Plaza.

”Arhiepiscopia Romano-Catolică de Bucureşti a dovedit ataşamentul neclintit faţă de valorile arhitecturale, de patrimoniu cultural şi bisericesc, încercând să fie un exemplu demn de urmat pentru toţi cei care sunt vătămaţi de interesele pecuniare ale unor conducători vremelnici ai administraţiei. Îndemnul nostru este: aveţi curaj, nu cedaţi în faţa presiunilor, nu vă lăsaţi îngenuncheaţi de calomnii, credeţi în reuşita voastră, respectaţi legea pentru a fi respectaţi!”, a declarat Înalt Preasfinţitul Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit romano-catolic de Bucureşti.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro