Sari direct la conținut

Consumul unei cantități mari de zahăr în timpul sarcinii ar putea afecta creierul copilului

HotNews.ro
Consumul unei cantități mari de zahăr în timpul sarcinii ar putea afecta creierul copilului

Consumul unei cantități mari de zahăr în timpul sarcinii ar putea afecta creierul copilului, a constatat un nou studiu, potrivitiflscience.com. Studiul este publicat în American Journal of Preventative Medicine.

Studiul s-a bazat pe analizarea datelor a peste 1.000 de femei gravide și copiii acestora, ca parte a proiectului Viva. Au fost evaluate abilitățile cognitive ale copiilor, pentru a determina efectele pe care zahărul consumat de mame în timpul sarcinii îl are asupra lor.

Astfel, consumul unor cantități mari de zahăr a fost asociat cu abilități cognitive mai slabe în cazul copiilor.

Mai mult, consumul de suc dietetic a fost, de asemenea, asociat cu efecte negative asupra copiilor, aceștia prezentând inteligență mai slabă în ceea ce privește abilitățile verbale, cât și cele non-verbale.

Cercetătorii au analizat, totodată, efectele consumului de zahăr în timpul copilăriei. Consumul de fructe a fost asociat cu abilități cognitive mai bune, copiii înregistrând un scor mai mare în ceea ce privește inteligența verbală, abilitățile motorii și vocabularul.

Studiul sugerează că o cantitate mai mică de zahăr pe timpul sarcinii ar putea avea un impact pozitiv și semnificativ asupra sănătății copilului.

Studiul este publicat în American Journal of Preventative Medicine.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro