Sari direct la conținut

Primăria Capitalei estimează că va plăti 84 milioane lei pentru reabilitarea blocului Rosenthal de pe Calea Victoriei

HotNews.ro

Primăria Capitalei estimează că va plăti 84 milioane lei pentru reabilitarea blocului Rosenthal de pe Calea Victoriei, potrivit indicatorilor tehnico-economici aprobați miercuri de Consiliul General al Municipiului București. După finalizarea lucrărilor, clădirea va adăposti un centru de informare/spaţiu expoziţional la parter, spaţii pentru birouri la etajele 1-6, sală de conferinţe și bufet la etajele 7 şi 8. Lucrările au început deja în această vară. Imobilul a fost lăsat în paragină peste 20 de ani.

Clădirea este monument istoric și este încadrată în clasa II de risc seismic. În luna mai a acestui an, reprezentanții Primăriei Capitalei anunţau că au început lucrările de reabilitare a faţadelor la imobilul din Calea Victoriei nr. 22-24. Lucrările sunt efectuate prin Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS), de Compania Municipală Consolidări.

Blocul Rosenthal a fost construit în anul 1938, după planurile lui Radu Dudescu, la acea vreme arhitectul şef al Băncii Naţionale a României. Construcţia a găzduit „Casa de Pensiuni, Împrumuturi şi Ajutoare” a angajaţilor BNR, iar din anul 1968 a fost sediul Băncii Române de Comerţ Exterior. După 1999, imobilul a rămas în paragină. Municipalitatea a intrat în posesia întregului imobil abia în 2017.

”În anul 2006, doar o parte din imobilul de aproape opt mii de metri pătrați a fost transferată prin Hotărâre de Guvern din administrarea Regiei Autonome Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat, în proprietatea publică a Municipiului București. Abia în anul 2017, Primăria Municipiului a obținut dreptul de administrare asupra întregii clădiri încadrată în clasa II de risc seismic”, potrivit datelor furnizate de Primăria Capitalei.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro